Izposoja električnih koles


NAZIV AKTIVNOSTI

 

Podukrep 6.4.

Podpora za naložbe v vzpostavitev in razvoj nekmetijskih dejavnosti

 

Nakup električnih koles kot dodatna ponudba na turistični kmetiji.

Na naši kmetiji se že vrsto let ukvarjamo s turizmom, začetki segajo v daljno leto 1976 ko sta strarša začela z izletniškim turizmom. Mlajši pa smo videli poleg izletniškega turizma priložnost in veselje v nočitvenem turizmu. Kmetijo smo dodobra prenovili v želji, da pridobimo nove goste in obstoječim ponudimo nekaj novega. Zato je dozorela ideja o nakupu električnih koles. Tako smo leta 2023 postali bogatejši za štiri električna kolesa.

 

1. Dva sta polno vzmetena in imata baterijo 700 W, kar zadostuje za celodnevno kolesarjenje odrasle osebe po kozjanskih gričih. Eno je velikost XL in drugo S.
2. Dva sta prednje vzmetena in imata baterijo 500 W, kar zadostuje za celodnevno kolesarjenje lažje odrasle osebe ali otrok po kozjanskih gričih. Eno je velikost M in drugo L.

 

Z investicijo nameravamo izboljšati ponudbo in s tem povabiti še širši krog obiskovalcev. Obstoječim oziroma stalnim gostom bomo z investicijo ponudil dodatne aktivnosti. Z investicijo se bo izboljšala uporabniška izkušnja ob bivanju na turistični kmetiji, tako za posameznika, par ali celo družino.

 

 

CILJI

 

Razvoj in širjenje storitev pomeni za turistično kmetijo odlično razvojno in poslovno priložnost. Cilji turistične kmetije v prihodnjih letih so :

 

• povečanje konkurenčnosti,
• povečanje turističnega prometa,
• trajnostni razvoj turistične kmetije.

 

 

PRIČAKOVANI REZULTATI

 

• izboljšana obstoječa ponudba;
• z investicijo se bo izboljšala uporabniška izkušnja ob bivanju na turistični kmetiji;
• spoznavanja širše okolice kmetije;
• dodatna ponudba za družine.

 

 

Povezava na spletno stran Evropske komisije, namenjene EKSRP:

http://ec.europa.eu/agriculture/rural-development-2014-2020/index_sl.htm

 

Povezava na spletno stran PRP:

www.program-podezelja.si