Kulinarični in drugi užitki


Naša vrata so odprta za obiskovalce, ki so včasih naključni popotniki ali kolesarji in se v lepem vremenu lahko usedejo pod češnjo na dvorišču, na katerem stojita dve preši. Iz prve je priteklo veliko kapljic in je bila dolgo v uporabi, druga, manjša, pa je bila narejena lani in priča o tem, da tu domujejo vinogradniki in kletarji.

Star zvonec ob vhodnih vratih zamika marsikatero roko, da povleče za vrvico. Največkrat se oglasi, kadar ljudje pri nas praznujejo, saj sprejemamo skupine ob različnih priložnostih, največkrat ob praznovanju okroglih obletnic, krstu, obhajilu, birmi … Goste prepričamo z okusno domačo hrano in rujno kapljico. Mama Anica je dobila številna priznanja za različne vrste kruha, ki jih speče v krušni peči, še več diplom in priznanj pa je dobil mož za odlična vina. Nedaleč stran od domačije, na hriboviti Sveti Heleni, imamo namreč svoj vinograd, čebelnjak in gorco. Ta vsako jesen odpira svoja vrata v času martinovanja, ko domačini priredijo Po Sveti Heleni – Martin na star način.

Pri nas boste toplo sprejeti ob različnih priložnostih, po predhodnem dogovoru sprejemamo zaključene družbe od 15 (minimalno število) do 60 oseb. Izletniki se lahko pogrejete ob čaju in okrepčate z malico ali kosilom. Za vas organiziramo praznovanja, poskrbimo za glasbo in dobro voljo. Imamo urejeno parkirišče (tudi za avtobus), na voljo vam je dostop do interneta. Ponujamo vam več menijev, ki zadovoljijo še tako zahtevnega gosta. Uživali pa ne boste le ob okusih domače hrane:

 

  • otrokom predstavimo različne domače živali, jim omogočimo stik z njimi,
  • poskrbimo za vodenje skupin po bližnji okolici, oglede zanimivosti,
  • z zapravljivčkom vas popeljemo do bližnjega jezera ali okoliških točk.